Φυσική μαστίχα Χίου. Συσκευασίες ANEMOS

100% αγνή, φυσική, ακατέργαστη Μαστίχα Χίου.
Φυσική μαστίχα. Η μοναδική στον κόσμο Μαστίχα Χίου, όπως βγαίνει από το Μαστιχόδενδρο, χωρίς καμία βιομηχανική επεξεργασία. Καθαρισμένη στο χέρι, στην φυσική της μορφή, με όλες τις θαυματουργές ιδιότητες που έχουν κάνει την μαστίχα διάσημη.

Δύο επιλογές για παραγγελία από την παραπάνω λίστα "επιλογή μαστίχας και ποσότητας": 

  • "Χοντρή" μαστίχα, (μέγεθος no1) μεγάλα σε μέγεθος κομμάτια, κατάλληλη και για μάσημα ως τσίχλα.
  • "Ψιλή"μαστίχα. Μικρά, καθαρά κομμάτια μαστίχας. Ιδανική για να την τρίψετε σε σκόνη και για άλλες χρήσεις. Δεν είναι καλή επιλογή για μάσημα.

 

Συσκευασία σε πλαστικό τετρ. κουτάκι (35g) ή πλαστικό στρογγ. βάζο (65g, 140g, 250g).

 

35g LT / ST. Χοντρή / ψιλή μαστίχα

65g LT / ST. Χοντρή / ψιλή μαστίχα

140g LT / ST. Χοντρή / ψιλή μαστίχα

250g LT / ST. Χοντρή / ψιλή μαστίχα

δάκρυα= κομμάτια μαστίχας, κάποιες φορές σε σχήμα σταγόνας

 

Οδηγίες χρήσης της μαστίχας

 

Η μαστίχα είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις

 

Οι συσκευασίες (χρώματα, μακέτες κλπ) της μαστίχας μπορεί να είναι διαφορετικές από αυτές που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.

 

Η μαστίχα είναι μια φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό του μαστιχόδενδρου. Έχει χρώμα υποκίτρινο και είναι ημιδιαφανής. Το μαστιχόδενδρο είναι ένας αειθαλής θάμνος  που έχει την επιστημονική ονομασία: «Pistacia Lentiscus var. Chia». Παίρνει την πλήρη ανάπτυξή του στα 40-50 χρόνια και ζει περίπου 100 χρόνια. Από τον 5o έως 6ο χρόνο δίνει την ρητίνη του (μαστίχα) και μετά τον 15ο χρόνο παράγει από 60 έως 250 γραμμ. και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι 400 γραμμ.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, η μαστίχα χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς  σκοπούς. Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας.

Σήμερα η μαστίχα χρησιμοποιείται ως τσίχλα για μάσημα, με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγιεινή των δοντιών Στην παρασκευή καλλυντικών και αρωμάτων, στην λιθογραφία,  ζωγραφική,  ποτοποιία,  υφαντουργία, βαμβακουργία, βιομηχανία. Στην οδοντοϊατρική για το δυνάμωμα των ούλων και την αντισηψία του στόματος. Η μαστίχα επίσης χρησιμοποιείται με επιτυχία στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και πάλι στην Φαρμακευτική και  στην  Ιατρική για θεραπεία του σακχαροδιαβήτη, της χοληστερίνης, και ειδικά του στομαχόπονου.

Σε συνέδριο Ιατρικής (Αθήνα 1999) ανακοινώθηκε ότι η  μαστίχα, εκτός  των υπολοίπων  ευεργετικών ιδιοτήτων της, θεραπεύει και το έλκος στομάχου.

Έχει επίσης βρεθεί ότι διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμη βρει εφαρμογή, λόγω έλλειψης απαραίτητης έρευνας.