Φυσική μαστίχα Χίου. Οικονομικές συσκευασίες blister

Νέο Προϊόν. 100% αγνή, φυσική, ακατέργαστη Μαστίχα Χίου.

Φυσική μαστίχα. Η μοναδική στον κόσμο Μαστίχα Χίου, όπως βγαίνει από το Μαστιχόδενδρο, χωρίς καμία βιομηχανική επεξεργασία. Καθαρισμένη στο χέρι, στην φυσική της μορφή, με όλες τις θαυματουργές ιδιότητες που έχουν κάνει την μαστίχα διάσημη.

 

Επιλέξτε για παραγγελία από την παραπάνω λίστα "επιλογή ποσότητας και μεγέθους" 

Eπιλογές σε συσκευασία blister (σακουλάκι με χαρτόνι): 

 

8g μαστίχα Μεσαία δάκρυα* MT (Μedium Τears -μέγεθος no3)

  15g "Χοντρή" μαστίχα, LT (Large Tears -μέγεθος no1) μεγάλα σε μέγεθος κομμάτια, κατάλληλη και για μάσημα ως τσίχλα.
  30g "Ψιλή"μαστίχα, ST (Small Tears -μέγεθος no5) Μικρά, καθαρά κομμάτια μαστίχας. Ιδανική για να την τρίψετε σε σκόνη και για άλλες χρήσεις. Δεν είναι καλή επιλογή για μάσημα.
  30g "Χοντρή" μαστίχα, LT (μέγεθος no1) μεγάλα σε μέγεθος κομμάτια, κατάλληλη και για μάσημα ως τσίχλα.

 

*δάκρυα= κομμάτια μαστίχας, κάποιες φορές σε σχήμα σταγόνας

 

Οδηγίες χρήσης της μαστίχας

 

Η μαστίχα είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις

 

 

Η μαστίχα είναι μια φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό του μαστιχόδενδρου. Έχει χρώμα υποκίτρινο και είναι ημιδιαφανής. Το μαστιχόδενδρο είναι ένας αειθαλής θάμνος  που έχει την επιστημονική ονομασία: «Pistacia Lentiscus var. Chia». Παίρνει την πλήρη ανάπτυξή του στα 40-50 χρόνια και ζει περίπου 100 χρόνια. Από τον 5o έως 6ο χρόνο δίνει την ρητίνη του (μαστίχα) και μετά τον 15ο χρόνο παράγει από 60 έως 250 γραμμ. και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι 400 γραμμ.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, η μαστίχα χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς  σκοπούς. Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας.

Σήμερα η μαστίχα χρησιμοποιείται ως τσίχλα για μάσημα, με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγιεινή των δοντιών Στην παρασκευή καλλυντικών και αρωμάτων, στην λιθογραφία,  ζωγραφική,  ποτοποιία,  υφαντουργία, βαμβακουργία, βιομηχανία. Στην οδοντοϊατρική για το δυνάμωμα των ούλων και την αντισηψία του στόματος. Η μαστίχα επίσης χρησιμοποιείται με επιτυχία στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και πάλι στην Φαρμακευτική και  στην  Ιατρική για θεραπεία του σακχαροδιαβήτη, της χοληστερίνης, και ειδικά του στομαχόπονου.

Σε συνέδριο Ιατρικής (Αθήνα 1999) ανακοινώθηκε ότι η  μαστίχα, εκτός  των υπολοίπων  ευεργετικών ιδιοτήτων της, θεραπεύει και το έλκος στομάχου.

Έχει επίσης βρεθεί ότι διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμη βρει εφαρμογή, λόγω έλλειψης απαραίτητης έρευνας.