Ασχετοσύνη, παραπλάνηση και ανευθυνότητα!

Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι η ηλιθιότητα που κυκλοφορά σε facebook, περιθωριακά blogs και ανεύθυνες ιστοσελίδες σχετικά με το τι σημαίνουν τα χρώματα στο κάτω μέρος του σωληναρίου της οδοντόκρεμας (δες φωτογραφία) δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι κατασκεύασμα ψευδές, παραπλανητικό και ανυπόστατο.

Αυτό το σημάδι που μπαίνει στο κάτω μέρος του σωληναρίου είναι το “colour mark” που χρησιμεύει κατά την διάρκεια της παραγωγής της οδοντόκρεμας, ώστε το φωτοκύτταρο της γεμιστικής – συσκευαστικής μηχανής να “διαβάσει” πότε και που θα σταματήσει την προώθηση του σωληναρίου κατά την διάρκεια του γεμίσματος. Το σημάδι αυτό είναι πάντα αρκετά σκούρο χρώμα για να μπορεί να το διαβάσει σωστά το φωτοκύτταρο πάνω στο λευκό σωληνάριο. Το ίδιο σημάδι (colour mark)υπάρχει σε όλα τα σωληνάρια τύπου κρέμας, ασχέτου μάρκας, περιεχομένου και προελεύσεως. Κάποιες φορές, αλλά όχι απαραίτητα, το χρώμα που χρησιμοποιείται για το “colour mark” είναι ένα από τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση του σωληναρίου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ένα χρώμα που να κάνει έντονη αντίθεση με το φόντο του σωληναρίου. Αν δηλαδή το σωληνάριο είναι άσπρο το σημάδι αυτό (colour mark) πρέπει να είναι ένα σκούρο χρώμα.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος, ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση, ΚΑΝΕΝΑΣ κανονισμός, ΚΑΜΜΙΑ οδηγία είτε Ελληνική, είτε Ευρωπαϊκή, είτε διεθνής που να υποχρεώνει τις εταιρίες παραγωγής οδοντόκρεμων να μαρκάρουν με οιονδήποτε τρόπο τα προϊόντα τους ανάλογα με τα πόσα χημικά περιέχουν, ή πόσο φυσικά είναι.

Αν θέλετε να μάθετε τι περιέχει η κάθε οδοντόκρεμα, όπως κάθε άλλο προϊόν, διαβάστε τα συστατικά σε κάθε συσκευασία. Μόνο τα συστατικά θα φανερώσουν ποιά είναι χημική και ποια φυσική οδοντόκρεμα, ποια έχει επικίνδυνα χημικά και ποια όχι.

Παρακαλούμε αυτούς που αναπαράγουν αυτές τις ανυπόστατες γελειότητες να δείχνουν περισσότερη υπευθυνότητα.

Πιθανώς αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από κύκλους που εξυπηρετούνται από αυτήν την ανυπόστατη θεωρία και μετά αναπαράγεται εντελώς ανεύθυνα, χωρίς καμία επιβεβαίωση, χωρίς καμία γνώση, χωρίς κριτική σκέψη.

Σημείωση: Όλες οι δικές μας οδοντόκρεμες, έχουν πράσινο “colour mark” αλλά θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για να ξέρει ο καταναλωτής τι πραγματικά ισχύει.

eye mark