Υλικά:
1 φύλλο από παντσέτα πάχους 0,5 cm
2 ψαρονέφρια
10 δαμάσκηνα Σκοπέλου
κόκκους από πράσινο πιπέρι,
200 cl ζάχαρη
100 cl νερό
5 gr μαστίχα
100 cl ντεμί-γκλάς
Εκτέλεση:
Απλώνουμε το φύλλο της παντσέτας, αλατοπιπερώνουμε και Βάζουμε μέσα στα 2 ψαρονέφρια. Τοποθετούμε παράλληλα με τα ψαρονέφρια τα δαμάσκηνα και σκορπάμε κόκκους πιπεριού. Τυλίγουμε, δένουμε και ψήνουμε το παρασκεύασμα. Με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το νερό κάνουμε ένα σιρόπι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μ’ ένα πινέλο αλείβουμε το κρέας με το σιρόπι για να δημιουργηθεί μία καραμελωμένη κρούστα. ‘Όταν ψηθεί και ροδίσει, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με μια σάλτσα που κάνουμε με τη ντεμί-γκλάς και λίγο από το σιρόπι της μαστίχας.