Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 αβγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές ούζο
1-2 κρυσταλλάκια κοπανισμένη μαστίχα (μισό κοφτό κουταλάκι σκόνη μαστίχας)
1 κουταλιά ξίδι
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι μουλιασμένο και στιμμένο ψωμί
αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ εκτός από το αλεύρι και ελαιόλαδο και τα πλάθουμε με τα χέρια για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε τα λάδι, πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε, τινάζουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκινίσουν.
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά