Κεφτεδάκια με μαστίχα και ούζο

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 αβγά

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 κουταλιές ούζο

1-2 κρυσταλλάκια κοπανισμένη μαστίχα (μισό κοφτό κουταλάκι σκόνη μαστίχας)

1 κουταλιά ξίδι

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι μουλιασμένο και στιμμένο ψωμί

αλεύρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ εκτός από το αλεύρι και ελαιόλαδο και τα πλάθουμε με τα χέρια για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε τα λάδι, πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε, τινάζουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκινίσουν.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά