Ψωμί μαστίχας για γάμους

Υλικά:

Ένα κιλό αλεύρι (του αλευρόμυλου)

30 γραμμάρια μαγιά

μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

ανάλογο αλάτι

μια κουταλιά λάδι.

τρεις κόκκοι μαστίχα (σε μορφή σκόνης)

νερό το οποίο έχουμε βράσει με γλυκάνισο.

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα. Τα ανακατεύουμε και ανοίγουμε στη μέση ένα βαθούλωμα όπου ρίχνουμε το λάδι, το αρωματισμένο νερό και την αραιωμένη με χλιαρό νερό μαγιά. Ζυμώνουμε καλά, και περιμένουμε να “ξεκουραστεί” το ζυμάρι επί μία ώρα, σκεπασμένο με πετσέτα. Ξανά ζυμώνουμε, και πλάθουμε σε μικρό στρογγυλό ψωμάκια. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν επί δύο ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου (35°C).

Πριν το φούρνισμα, τα αλείφουμε με αυγό και άφθονο σουσάμι. Τα ψήνουμε σε φούρνο στους 200°

Read more