Εκμέκ με πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά:

6-7 φέτες τσουρεκιού

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο

Για την κρέμα

4 κρόκους αυγών

6 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνια ζάχαρη

6 κουταλιές σιμιγδάλι, ψιλό

1 κουταλιά κορν φλάουερ

1 λεμόνι το ξύσμα

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαστίχα σε σκόνη

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

1 ½ κούπες νερό

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλα

Για τη συναρμολόγηση

Σαντιγί

Βύσσινο γλυκό

Φιστίκια Αιγίνης τριμμένα σε χοντρά κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Σε ένα μέτριο σκεύος βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και το κορν φλάουερ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμα με τους κρόκους προσέχοντας να μην κόψουν, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη μαστίχα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μικρό σκεύος αναμιγνύουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας

Αλείφουμε ένα σκεύος με το βούτυρο και απλώνουμε το τσουρέκι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστεί το τσουρέκι. Αφαιρούμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στη σιροπιασμένη βάση, την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και ακολούθως καλύπτουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και στολίζουμε με το γλυκό βύσσινο. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Διάρκεια: Προετοιμασία 20 λεπτά,ψήσιμο 25 λεπτά