Υλικά:
1250 γραμ. κανταΐφι
μισό κιλό βούτυρο
1250 γραμ. ζάχαρη
350 γραμ. μέλι
700 γραμ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
λίγη μαστίχα
ανθόνερο
λίγο τριμμένο παξιμάδι
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη γέμιση με τα αμύγδαλα, το παξιμάδι, την κανέλα και τη μαστίχα.
Βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταΐφι, στη μέση τη γέμιση κι από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Στη επιφάνεια βάζουμε το βούτυρο και το φουρνίζουμε.
Με τη ζάχαρη και το μέλι έχουμε ετοιμάσει σιρόπι κι όταν βγάλουμε το κανταΐφι από τον φούρνο, ζεστό ακόμα, το περιχύνουμε με το ανθόνερο και το σιρόπι. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο, για να μη λασπώσει. Το κόβουμε σε τεμάχια και το σερβίρουμε.
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.