Κέικ σοκολάτα με Μαστίχα Χίου

Υλικά

75 γρ Αλεύρι

50 γρ Γάλα

150 γρ Βούτυρo

150 γρ Κουβερτούρα

3 κρόκοι αυγών

Ασπράδια από 3 αυγά

150 γρ ζάχαρη

Λίγο αλάτι

4-5 σταγόνες μαστιχέλαιο (ή 6-8 γρ. τριμμένη μαστίχα σε σκόνη)

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στη κουβερτούρα αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια , ανακατεύουμε ωσότου λειώσει.

Στη συνέχεια σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 120 γρ ζάχαρη και του κρόκους, ρίχνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε σιγά – σιγά με το μείγμα σοκολάτας προσθέτοντας το μαστιχέλαιο (ή την σκόνη μαστίχας).

Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι η φόρμα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά.