Κρέμα μαστίχα

Υλικά

1 λίτρο γάλα

1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

6 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ

1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.

Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να πήζει το κατεβάζουμε και ρίχνουμε -καθώς ανακατεύουμε- τη μαστίχα.

Την αφήνουμε να κρυώνει και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Όταν η πρώτη κρέμα έχει κρυώσει ρίχνουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν την σερβίρουμε

Read more