Υλικά:
50 γραμ. Μαγιά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 πορτοκάλι
1 ποτήρι κονιάκ
Μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε 3/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη βάζουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το διάλυμα μαγιάς και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, ωσότου έχουμε ένα χυλό πολύ πυκνό. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. Είναι έτοιμο όταν αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα φλιτζάνι νερό για 5-10 λεπτά. Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και το ρίχνουμε στη φριτέζα. Το λάδι πρέπει να έχει κάψει καλά. Όταν οι λουκουμάδες βγουν περιχύνουμε το σιρόπι το οποίο διατηρούμε ζεστό.