Μπεζέδες αφράτοι

Υλικά:

3 φλιτζάνια ζάχαρη,

1 φλιτζάνι νερό,

5 ασπράδια αυγών,

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,

λίγες σταγόνες λεμόνι

άρωμα μαστίχας.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τ’ αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσουν.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών κι αφού γίνουν μαρέγκα, τα ρίχνουμε με τη ζάχαρη άχνη και τη μαστίχα στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε και βάζουμε σ’ ένα ταψί με κουταλάκι το μείγμα.

Μπορούμε από πάνω να βάλουμε γλυκό βύσσινο ή κουκουνάρι. Ψήνουμε τους μπεζέδες σε ζεστό φούρνο για 20 λεπτά.

Read more