Υλικά:
400 γραμ. ζάχαρη
300 γραμ. μαλακό βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
750 γραμ. φαρίνα κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 ποτηράκι κονιάκ
χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 αυγό χτυπημένο
ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
Εκτέλεση:
Ρίξτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέστε τους κρόκους των αβγών με τη μαστίχα και συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Χτυπήστε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Βουτυρώστε ένα ταψί και βάλτε μέσα το μείγμα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια μ’ένα πιρούνι.
Αλείψτε την πίτα με αβγό και στολίστε τη με γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.
Εεεπ! Και μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το φλουρί!