Καρδιά φιλέτου σχάρας με σάλτσα μαστίχας

Υλικά:

μια καρδιά φιλέτου μοσχαρίσιου

ένα ποτήρι σάλτσα ψητού

μισό κουτί μανιτάρια ολόκληρα

ένα ποτήρι κρασί μαυροδάφνης

δύο κουταλιές της σούπας ξύδι .ζωμός μισού λεμονιού

δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ανάλογη ποσότητα αλατιού

δύο κόκκοι μαστίχας

Εκτέλεση:

Κόβουμε το φιλέτο σε στρογγυλά κομμάτια, τα χτυπάμε ελαφρώς, τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε.

Τα τοποθετούμε στη σχάρα. Βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού σε τηγάνι και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Τα σβήνουμε με το ξύδι, τη μαυροδάφνη και τη σάλτσα ψητού. Τα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα καθώς και τη μαστίχα σε μορφής σκόνης τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σερβίρουμε το φιλέτο σε πιατέλα, περιλούζοντας το με τη σάλτσα και το γαρνίρουμε με πατάτες στη χόβολη τις οποίες ανοίγουμε και προσθέτουμε μέσα στραγγιστό γιαούρτι.