Κοτόπουλο ψητό με σάλτσα μαστίχας

Υλικά:

ένα κοτόπουλο (1 με 1 1/2 κιλό)

δύο κουταλιές βούτυρο

ένα καρότο

μια πατάτα

ένα κρεμμύδι

τρεις ρίζες σέλινο

ένα πράσο

ένα ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο

καρυκεύματα

τρεις κόκκοι μαστίχας

ένα κουτί φρουτοσαλάτα

κομπόστα

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το βούτυρο και τα καρυκεύματα και ψήνουμε στο φούρνο, σε θερμοκρασία 200°C. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το ταψί του και βάζουμε μέσα τα χορταρικά (καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, σέλινο, πράσο). Τσιγαρίζουμε τα χορταρικά μέσα στο ταψί και στο τέλος τα σβήνουμε με το κρασί και δύο ποτήρια νερό. Τo αφήνουμε να σιγοβράσει επί 20′ και στη συνέχεια περνάμε το υλικό του ταψιού στο τρυπητό. Το υγρό από το στράγγισμα, το “δένουμε” με δύο κουταλιές “άνθος αραβοσίτου”. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαστίχα σε μορφή σκόνης και τη φρουτοσαλάτα, την οποία προηγουμένως έχουμε στραγγίσει και ξεπλύνει. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, τεμαχισμένο σε μερίδες και το καλύπτουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε την πιατέλα με πατάτα σε μορφή πουρέ.