Υλικά:
1 μπαρόν σολομού καθαρισμένο (ημιμόριο)
100ml ούζο (μισό ποτήρι νερού)
3-4 σταγόνες μαστιχέλαιο (ή τριμμένη μαστίχα)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε λεπτές φέτες και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεματάμε το ούζο μαστίχας και το φλαμπάρουμε για να καεί η μεγαλύτερη ποσότητα οινοπνεύματος. Σβήνουμε τη φωτιά, κρυώνουμε το ούζο και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο. Ραντίζουμε το σολομό, τον τυλίγουμε σε μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σερβίρουμε με φρυγανιές μαστιχάτου ψωμιού και ελαιόλαδο.