Καρβέλι ψωμί με μαστίχα

Υλικά:

Προζύμι
3 κτγ ξερή μαγιά
2 κτγ ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι γοχ
1/3 της κούπας χλιαρό νερό.
Ζυμάρι
1 κτσ μαργαρίνη soft
1 κτσ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
1 κούπα καυτό νερό (βραστό)
1 κούπα νερό κρύο
4 κούπες αλεύρι γοχ
1 κούπα αλεύρι χωριάτικο
½ κτγ μαστίχα Χίου κοπανισμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο (αντιστάσεις με αέρα 220ο C)
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με 2 κτγ ζάχαρη και τα διαλύουμε με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε ½ κούπα αλεύρι γοχ και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα αραιό χυλό. Αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου τους μύκητες να δράσουν.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 1 κτσ ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα και τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε το καυτό νερό και τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα υλικά του μίγματος.
Ρίχνουμε το κρύο νερό και αμέσως μετά, το «προζύμι».
Ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι.
Προσθέτουμε μία-μία τις κούπες με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς (με το πιρούνι πάντα). Όταν δούμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, είμαστε εντάξει!Αν κολλάει λίγο στα χέρια ακόμη, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Χώριζουμε τη ζύμη σε 1/3 και 2/3. Το μεγάλο κομμάτι της ζύμης το τοποθέτούμε μέσα στη γάστρα αφού προηγουμένως την έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια της ζύμης, την πασπάλιζουμε με αλεύρι. Σκέπαζουμε τη γάστρα και τη φούρνιζουμε για 40 λεπτά! Σε λιγότερο από 1 ώρα συνολικά, από την έναρξη της διαδικασίας, τρώμε ζεστό, λαχταριστό, νόστιμο, υπέροχο δικό μας καρβέλι