Υλικά:
χοιρινός κιμάς (250 γραμμάρια)
μοσχαρίσιος κιμάς (250 γραμμάρια)
τρία παξιμάδια μαύρα
δύο αυγά
λίγο ξύδι
μισό ποτηράκι ούζο
μισό κοφτό κουτ. σκόνη μαστίχας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα παξιμάδια που τα έχομε μουσκέψει και στύψει γερά.
Το πλάσιμο τους γίνεται σε μικρές “μπάλες” στο εσωτερικό των οποίων έχομε με επιδέξιο τρόπο τοποθετήσει ένα τεμάχιο τυριού φέτα σε σχήμα μικρού κύβου. Αλευρώνομε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τους σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φούντες μαϊντανού.