Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό
1,5 κιλό πατάτες
περίπου 2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά
χυμό απο 3 μέτρια λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο ή ροζέ αν το βάλετε στην γάστρα (εγω πάντως το βάζω στην γάστρα)
λίγο κολιάνδρο
ελαιόλαδο
ελάχιστο νερό (αν το βάλουμε στην γάστρα)
2 κόκκοι μαστίχας
2 κουταλιές μουστάρδας
ελάχιστη ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο καθαρίζουμε τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και κολίανδρο.
Βάζουμε στην γάστρα τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού κρατώντας ελάχιστο για το κοτόπουλο.
Τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Από πάνω από τις πατάτες βάζουμε το κοτόπουλο.
Τέλος ρίχνουμε το κρασί και μέσα στο νέο διαλύουμε την μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Βάζουμε και το ελαιόλαδο.
Τέλος προσθέτουμε την μαστίχα ακόπανιστη και ψήνουμε με σκεπασμένη την γάστρα ανάλογα με το φούρνο μας (πχ. μιαμιση ώρα).