Μελιτερά (Τυροπιτάκια) από την Ανάφη

Υλικά:

1 κιλό φρέσκια μυζήθρα

5 αυγά

1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

½ κιλό ζάχαρη

λίγη μαστίχα

½ κουταλάκι κανέλα

1 βανίλια

1 φύλλο κουρού

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι.

Απλώνουμε το φύλο και το κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω.

Ψήνουμε τα μελιτερά στους 170ο C, μέχρι να ροδίσουν.

Διάρκεια: περίπου 1 ώρα