Υλικά
5-6 φλιτζάνια σιμιγδάλι
8 αβγά
Χυμός από 2-3 πορτοκάλια, λίγο αλάτι
1 κουταλιά γλυκού σόδα
2-3 γραμ. κοπανισμένη μαστίχα Χίου
Ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
Λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
Βάζουμε το σιμιγδάλι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε τα αβγά, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαστίχα και τη σόδα. Τα ζυμώνουμε καλά να γίνει μια σφιχτή ζύμη. (Αν η ζύμη γίνει πολύ σφιχτή τη ραντίζουμε με λίγο νερό).
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα με τον πλάστη και την κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια με ρόδα, σε διάφορα σχέδια.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις δίπλες και όταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε. Τις σιροπιάζουμε αφού έχουμε ρίξει το λικέρ μαστίχα.
Σερβίρουμε αφού τις πασπαλίσουμε με φιστίκι Αιγίνης.