Υλικά:
1300 γραμ. ντοματάκια
1300 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα
ανάλογα φουντούκια
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε ντοματάκια μικρά χωρίς σπόρους κατάλληλα για γλυκό. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό (τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει επί 1 λεπτό), τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
Αραδιάζουμε τα ντοματάκια σε πιατέλα κατά σειρές και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι επί 24 ώρες. Τότε μαζεύουμε το νερό, που άφησαν τα ντοματάκια και βρέχουμε μ’ αυτό τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι νερό και βράζουμε επί 15 λεπτά. Μπήγουμε σε κάθε ντοματάκι ένα φουντούκι ξεφλουδισμένο και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει μέχρι την επομένη. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε να δέσει το γλυκό καλά. Ρίχνουμε και τη μαστίχα, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε στα βάζα.
Σημείωση: Η ζάχαρη που θα πασπαλίσουμε τα ντοματάκια, δεν θα είναι από τα 1300 γραμ., που υπολογίζεται ξεχωριστά.