Γλυκό Μαστίχα (υποβρύχιο)

Υλικά:

700 γραμ. ζάχαρη,

1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό,

2 κουταλάκια χυμό λεμονιού,

1 κουταλάκι

μαστίχα σκόνη.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει. Ανακατεύουμε στην αρχή να διαλυθεί και να λιώσει. Δοκιμάζουμε εάν έδεσε το σιρόπι, ρίχνοντας με ένα κουταλάκι 2-3 σταγόνες σιροπιού σε ένα πιατάκι με κρύο νερό. Αν σχηματίζεται μαλακός κόμβος, το σιρόπι είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις αδειάζουμε το σιρόπι σε κεσέ ή εμαγιέ ή πήλινη λεκανίτσα και το αφήνομε να μισοκρυώσει και να γίνει χλιαρό.

Ρίχνουμε τότε μέσα τη μαστίχα και αρχίζουμε να το γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι προς μία κατεύθυνση, μέχρις ότου ασπρίσει και πήξει.