Κουλουράκια με μαστίχα Χίου

Υλικά

1350 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
χυμός τριών πορτοκαλιών
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ φακελάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαστίχα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, βάζουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών μέσα στον οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα.
Κατόπιν βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν (το αλεύρι δεν το χτυπάμε στο μίξερ, αλλά το ανακατεύουμε με 1 κουτάλι).
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.