Μιλφέιγ με καραμέλα και μαστίχα

Υλικά (για ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ)

1 από τα δύο φύλλα που έχει μέσα το πακέτο της σφολιάτας

Για την κρέμα
1 φακελάκι μείγμα για μιλφέιγ (γιώτης)*
600γρ γάλα
1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη
2-3 κόκκους μαστίχας
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
Για την σαντιγί
250 γραμ. κρέμα γάλακτος

Για την σάλτσα καραμέλας
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι νερό

Εκτέλεση:

Σ’ ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας.
Το κόβουμε στη μέση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του και το τρυπάμε πολλές φορές με το πιρούνι μας για να μην φουσκώσει πολύ.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Σάλτσα καραμέλας
Σε μια κατσαρόλα καίμε την ζάχαρη μέχρι να πάρει καφέ χρώμα και να γίνει ρευστή.
Στη συνέχεια με πολύ προσοχή γιατί καίει πολύ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα.
Την αφήνουμε να περιμένει (δεν πήζει) μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Κρέμα:
Ανακατεύουμε το μείγμα στο φακελάκι με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε μια κατσαρόλα καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε την κούπα ζάχαρης.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Έπειτα πολύ πολύ προσεκτικά γιατί καίει τρομερά αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε διπλό αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχουμε στρώσει σε επιφάνεια που δεν κινδυνεύει να καεί και αφήνουμε να κρυώσει τελείως ώσπου να σπάει σε κομμάτια.
Τότε το σπάμε και το χτυπάμε στο μούλτι ώσπου η μορφή του να είναι χονδροί κόκκοι. Κρατάμε μισό φλιτζάνι και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο μείγμα μιλφέιγ.
Στο μούλτι επίσης σπάμε τους κόκκους μαστίχας με την κουταλιά της ζάχαρης και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα μιλφέιγ.
Σ΄ ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους τοποθετούμε το μισό φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με την σάλτσα καραμέλας.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά (σφολιάτα -κρέμα)
Τέλος στρώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει και γαρνίρουμε με την σάλτσα καραμέλας.

*Χρησιμοποιούμε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για μεγαλύτερη ευκολία μια και η καραμέλα έχει λίγο δουλίτσα για να γίνει.
Αν πάλι κάποιος θέλει να φτιάξει σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ιδού η συνταγή:

Υλικά
800 γρ γάλα
1 κουτ.σουπ.βούτυρο Βιτάμ
3 κρόκους αυγών
3/4 ποτηρ.νερού ζάχαρη
6 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια

Εκτέλεση
Κρατάμε μισό ποτήρι από το γάλα κρύο και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει.
Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά σ’ ‘ένα μπολ με το κρύο γάλα.
Μόλις βράσει το γάλα το κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει .
Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε και το βούτυρο και η κρέμα μας είναι έτοιμη.(Αν η κρέμα μας έχει γίνει πολύ σφιχτή συμπληρώνουμε λίγο γάλα ακόμη).