Μπισκότα μαστίχας για τσάι

Υλικά:

700 γραμ. αλεύρι

350 γραμ. ζάχαρη

150 γραμ. γάλα

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

αμμωνία

4-5γρ. μαστίχα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε ένα λάκκο στη μέση, μέσα στον οποίο σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα και το γάλα, αφού το ζεστάνουμε λίγο κι έχουμε διαλύσει σ’ αυτό την αμμωνία.

Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο -λίγο το αλεύρι. Όταν ζυμωθεί πολύ, ανοίγουμε τη ζύμη με ξύλο, ώστε το πάχος της να είναι μισός πόντος. Την κόβουμε με φορμίτσες ή ποτήρι, ή μαχαίρι σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε ταψί.

Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.