Υλικά
2 ½ λίτρα πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κρόκοι αυγών
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κοπανισμένη / τριμμένη σε σκόνη μαστίχα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα εκτός από 2 φλιτζάνια. Προσθέτουμε το ρύζι με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι αυτό να μαλακώσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 2 φλιτζάνια κρύο γάλα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη μαστίχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε την φωτιά. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ανακατεύουμε καλά με του κρόκους των αυγών. Τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα σκεύη και εν συνεχεία τα τοποθετούμε σ’ ένα βαθύ ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό (Μπεν μαρί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 έως15 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα του ρυζόγαλου. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα σερβίρουμε.