Τριγωνάκια Xιώτικα

Υλικά
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαστίχα γλυκό (υποβρύχιο)
3/4 του ποτηριού νερό
600γρ. φύλλο κρούστας
350γρ. ζάχαρη
200γρ. βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου

 

Εκτέλεση:
Αποβραδίς βάζουμε τη μαστίχα στο νερό να διαλυθεί. Το πρωί καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη διαλυμένη μαστίχα. Προσθέτουμε την άχνη και τα ανακατεύουμε για να γίνουν μία μάζα. Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 6 πόντων. Μία- μία λωρίδα την αλείφουμε με βούτυρο, με ένα κουταλάκι βάζουμε στην άκρη της λίγη γέμιση και την τυλίγουμε σε σχήμα τρίγωνου. Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα φουρνίζουμε. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.