Τσουρέκι με λίγες θερμίδες

Υλικά:

300 γρ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο

500 γρ. περίπου αλεύρι σκληρό (μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια)

2 κ.γ. ξηρή μαγιά

4 κ.σ. (γεμάτες) ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καφτό

1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

1 κ.γ. μαχλέπι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά στο ζυμωτή, ή με τα χέρια. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
Πλάθουμε 2 τσουρέκια στο σχήμα που θέλουμε. Χωρίς όμως να ξαναζυμώσουμε τη ζύμη για πολλή ώρα.
Με τα χέρια καλύπτουμε την επιφάνειά τους με εβαπορέ γάλα (όχι αραιωμένο).
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ (όχι πολύ μεγάλο γιατί απλώνουν και δεν φουσκώνουν) πάνω σε μία λαδόκολλα.
Περιμένουμε να φουσκώσουν πάλι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Προαιρετικά αν θέλουμε το τσουρέκι πολύ γλυκό προσθέτουμε 12 ζαχαρίτσες canderel τις οποίες τις αφήνουμε να λειώσουν στο γάλα πριν ξεκινήσουμε όλη τη διαδικασία.