Βασιλόπιτα με μαστίχα

Υλικά:

1 κούπα βούτυρο ή βιτάμ

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι Αλατίνη

1 κούπα γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

μαστίχα Χίου σε σκόνη

1 νόμισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά (με το μίξερ) το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη μαστίχα (εγώ βάζω περίπου 3/4 κουτ. γλυκού) και τα προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 28 ή 30 και το ψήνουμε στους 180ο C για μία περίπου ώρα.

Το νόμισμα το βάζουμε μόλις βγάλουμε τη βασιλόπιτα από το ταψί, που είναι γυρισμένη ανάποδα Παρότι η βασιλόπιτα δεν πρόκειται για γλυκό που μένει, θα σας πρότεινα να μην τη γαρνίρετε με αχνοζάχαρη, γιατί τραβάει την υγρασία της και τη στεγνώνει εντελώς. Προτιμήστε να τη γαρνίρετε με σχέδια που θα κάνετε με σαντιγί.