Λικέρ μαστίχα

Υλικά:

1lt νερό
750 γρ ζάχαρη
1 lt καθαρό οινόπνευμα 90 βαθμών
5-6γρ (1 κουταλάκι γλυκού) σκόνη μαστίχας ή μικρά δάκρυα

Εκτέλεση:

Η μαστίχα διαλύεται με το οινόπνευμα. Για να πετύχει λοιπόν αυτό το λικέρ, χρειάζεται μόνο καθαρό οινόπνευμα 90-95 βαθμών και όχι κονιάκ ή άλλο ποτό που έχουν πολύ λιγότερους βαθμούς.
Βάζουμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα. Ανακινούμε κάθε τόσο και αυτή θα λειώσει (συνήθως απο την προηγούμενη μέρα).

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι μέτρια δεμένο, και μόλις κρυώσει, το προσθέτουμε στη φιάλη με το οινόπνευμα. Κλείνουμε και αφήνουμε στον ήλιο 40 ημέρες.
Η μαστίχα όταν διαλυθεί μπορεί να “θολώσει” το λικέρ. Γι αυτό όταν ετοιμαστεί, το μεταγγίζουμε σε καθαρή φιάλη, περνώντας το μέσα από σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει 2-3 φίλτρα του καφέ το ένα μέσα στο άλλο