Μελιτίνια

Υλικά:

Για τη γέμιση:

250 γραμ., σιμιγδάλι ψιλό

4 κρόκοι αυγών

1 κιλό φρέσκια μυζήθρα

1 κιλό ζάχαρη

3 γραμ. μαστίχα Χίου

Για το φύλλο:

2 κουταλιές φρέσκο Βούτυρο

1 ποτηράκι του λικέρ γάλα

1 ποτηράκι του λικέρ νερό

αλεύρι σκληρό (όσο τραβήξει)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ρίχνουμε το βούτυρο, το νερό και το γάλα. Ζυμώνουμε για να γίνει ζύμη κατάλληλη για φύλλο. Την αφήνουμε να αναπαυθεί σκεπασμένη με πετσέτα τουλάχιστον 2 ώρες.

Μαλάζουμε τη μυζήθρα με το χέρι για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, δουλεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής πολτός.

Με το ζυμάρι ανοίγουμε φύλλο μέτριο σε δίσκους, περίπου 2-3 χιλιοστών. Γεμίζουμε τους δίσκους με την έτοιμη κρέμα, αφήνοντας γύρω -γύρω περίπου έναν πόντο.

Βρέχουμε το χέρι μας με νερό και “τσιμπάμε” με τα δάκτυλα το φύλλο, σηκώνοντάς το προς τα πάνω προσεκτικά (να πάρει τη μορφή τάρτας) και κλείνουμε την κρέμα γύρω -γύρω με μικρά πλισεδάκια.

Τοποθετούμε τα μελιτίνια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170°C μέχρι να ροδίσει η κρέμα. (Προαιρετικά, εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα).