Υλικά:
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι συμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 μπέικιν
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
8-10γρ Μαστίχα σε σκόνη
325 γρ. πορτοκάλι χυμό
Σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2,5 φλυτζάνια νερό
2 βανίλιες
125 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να σκουράνει.
Σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.
Κατόπιν το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.