Σάμαλι συνταγή 2η

Υλικά:

1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλυτζάνι συμιγδάλι χοντρό

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 μπέικιν

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

8-10γρ Μαστίχα σε σκόνη

325 γρ. πορτοκάλι χυμό

Σιρόπι:

3 φλυτζάνια ζάχαρη

2,5 φλυτζάνια νερό

2 βανίλιες

125 γρ. γλυκόζη

 

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να σκουράνει.

Σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.

Κατόπιν το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.