Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Σάμαλι συνταγή 2η

Υλικά:

1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλυτζάνι συμιγδάλι χοντρό

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 μπέικιν

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

8-10γρ Μαστίχα σε σκόνη

325 γρ. πορτοκάλι χυμό

Σιρόπι:

3 φλυτζάνια ζάχαρη

2,5 φλυτζάνια νερό

2 βανίλιες

125 γρ. γλυκόζη

 

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να σκουράνει.

Σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.

Κατόπιν το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Σάμαλι παραδοσιακό Συνταγή 1η

Υλικά: (για ταψί διαμέτρου 36 εκ.)

500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

2 φλυτζάνια ζάχαρη

750γρ. γιαούρτι ολόπαχο

10γρ μαστίχα κοπανισμένη

100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

1 κουτ.γλυκού μπέικιν ανακατεμένο με

1 κουτ.γλυκού σόδα σκόνη

 

Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα:

1 κιλό ζάχαρη

5 φλυτζάνια νερό

1 κουτ.σούπας γλυκόζη (για να μη ζαχαρώνει)

λίγη μαστίχα κοπανισμένη

χυμό 1/2 λεμονιού

αμύγδαλα σε φετάκια (χωρίς φλούδι)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν και τη σόδα (διαλυμένη σε ένα φλυτζανάκι νερό πριν) με ένα μεταλλικό κουτάλι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (διαμέτρου 36 εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Δεν βάζουμε όλο το βούτυρο, κρατάμε και για μετά.

Ισιώνουμε με μιά σπάτουλα την επιφάνεια του γλυκού και αφήνουμε 1 ώρα έξω από το φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ περίπου. Κοιτάμε να χρυσοροδίσει από πάνω.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη και τη μαστίχα για λίγα λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Άμα βγει το σάμαλι ζεστό από το φούρνο, το χαράζουμε ελαφρά από πάνω σε κομμάτια με ένα μαχαίρι που βυθίζουμε σε ζεστό νερό συχνά και μετά περιχύνουμε πρώτα με το βούτυρο που φυλάξαμε και μετά με το σιρόπι. Αφήνουμε να ποτίσει καλά το σιρόπι και καλύτερα να το κόψουμε την επόμενη μέρα.

Από πάνω πασπαλίζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Μιλφέιγ με καραμέλα και μαστίχα

Υλικά (για ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ)

1 από τα δύο φύλλα που έχει μέσα το πακέτο της σφολιάτας

Για την κρέμα
1 φακελάκι μείγμα για μιλφέιγ (γιώτης)*
600γρ γάλα
1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη
2-3 κόκκους μαστίχας
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
Για την σαντιγί
250 γραμ. κρέμα γάλακτος

Για την σάλτσα καραμέλας
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι νερό

Εκτέλεση:

Σ’ ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας.
Το κόβουμε στη μέση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του και το τρυπάμε πολλές φορές με το πιρούνι μας για να μην φουσκώσει πολύ.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Σάλτσα καραμέλας
Σε μια κατσαρόλα καίμε την ζάχαρη μέχρι να πάρει καφέ χρώμα και να γίνει ρευστή.
Στη συνέχεια με πολύ προσοχή γιατί καίει πολύ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα.
Την αφήνουμε να περιμένει (δεν πήζει) μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Κρέμα:
Ανακατεύουμε το μείγμα στο φακελάκι με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε μια κατσαρόλα καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε την κούπα ζάχαρης.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Έπειτα πολύ πολύ προσεκτικά γιατί καίει τρομερά αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε διπλό αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχουμε στρώσει σε επιφάνεια που δεν κινδυνεύει να καεί και αφήνουμε να κρυώσει τελείως ώσπου να σπάει σε κομμάτια.
Τότε το σπάμε και το χτυπάμε στο μούλτι ώσπου η μορφή του να είναι χονδροί κόκκοι. Κρατάμε μισό φλιτζάνι και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο μείγμα μιλφέιγ.
Στο μούλτι επίσης σπάμε τους κόκκους μαστίχας με την κουταλιά της ζάχαρης και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα μιλφέιγ.
Σ΄ ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους τοποθετούμε το μισό φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με την σάλτσα καραμέλας.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά (σφολιάτα -κρέμα)
Τέλος στρώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει και γαρνίρουμε με την σάλτσα καραμέλας.

*Χρησιμοποιούμε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για μεγαλύτερη ευκολία μια και η καραμέλα έχει λίγο δουλίτσα για να γίνει.
Αν πάλι κάποιος θέλει να φτιάξει σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ιδού η συνταγή:

Υλικά
800 γρ γάλα
1 κουτ.σουπ.βούτυρο Βιτάμ
3 κρόκους αυγών
3/4 ποτηρ.νερού ζάχαρη
6 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια

Εκτέλεση
Κρατάμε μισό ποτήρι από το γάλα κρύο και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει.
Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά σ’ ‘ένα μπολ με το κρύο γάλα.
Μόλις βράσει το γάλα το κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει .
Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε και το βούτυρο και η κρέμα μας είναι έτοιμη.(Αν η κρέμα μας έχει γίνει πολύ σφιχτή συμπληρώνουμε λίγο γάλα ακόμη).

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Κουλουράκια με μαστίχα Χίου

Υλικά

1350 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
χυμός τριών πορτοκαλιών
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ φακελάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαστίχα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, βάζουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών μέσα στον οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα.
Κατόπιν βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν (το αλεύρι δεν το χτυπάμε στο μίξερ, αλλά το ανακατεύουμε με 1 κουτάλι).
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Κοπεγχάγη με μαστίχα Χίου

Υλικά

για 8-10 κομμάτια
400 γραμμ. φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. βούτυρο
1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.κ. κοφτό μπέικιν πάoυvτερ
½ κ.κ. κοφτό κανέλα τριμμένη
6 αυγά
ελάχιστο αλάτι
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
¼ κ.κ. μαστίχα κοπανισμένη
για το σιρόπι:
1 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
χυμό και φλούδα από ½ λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
5-6 γαρίφαλα
2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, το κονιάκ, το αμύγδαλο, τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη μαστίχα. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα αμυγδάλου ανακατεύοντας με ελαφρές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 22×36 εκ. και στρώνουμε τα ⅔ από τα φύλλα ενώ τα αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο ένα ένα. Βάζουμε μέσα το μείγμα και το σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα αλειμμένα με βούτυρο. Περιχύνουμε το γλυκό με το υπόλοιπο βούτυρο και το χαράζουμε σε λωρίδες που να μη φτάνουν ως τον πάτο. Ψεκάζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφήνουμε την Κοπεγχάγη να κρυώσει. Για το σιρόπι, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μαστιχέλαιο και περιχύνουμε το γλυκό.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Κέικ Μαστίχα Πορτοκάλι

Υλικά

για το κέικ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
3 αυγά
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι γάλα

300 gr. αλεύρι φαριναπ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 σφηνάκι cointreau

για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
Λίγο cointreau

για το πασπάλισμα

4-5 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Λίγη κοπανισμένη μαστίχα

 

Εκτέλεση:

το κέικ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, την μαστίχα, το ξύσμα και το cointreau.

Ανακατεύουμε το γάλα με τον χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός .

Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε το μείγμα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180 Κελσίου για σχεδόν 1 ώρα περίπου.

το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει.

Αφού γίνει το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχει κρυώσει,

Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη ανακατεμένη με ζάχαρη άχνη και κοπανισμένη μαστίχα.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Ρυζόγαλο φούρνου με μαστίχα Χίου

Υλικά

2 ½ λίτρα πλήρες γάλα

1 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ

4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

2 κρόκοι αυγών

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κοπανισμένη / τριμμένη σε σκόνη μαστίχα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα εκτός από 2 φλιτζάνια. Προσθέτουμε το ρύζι με τη ζάχαρη  και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι αυτό να μαλακώσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 2 φλιτζάνια κρύο γάλα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη μαστίχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε την φωτιά. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ανακατεύουμε καλά με του κρόκους των αυγών. Τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα σκεύη και εν συνεχεία τα τοποθετούμε σ’ ένα βαθύ ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό (Μπεν μαρί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 έως15 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα του ρυζόγαλου. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα σερβίρουμε.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Κέικ σοκολάτα με Μαστίχα Χίου

Υλικά

75 γρ Αλεύρι

50 γρ Γάλα

150 γρ Βούτυρo

150 γρ Κουβερτούρα

3 κρόκοι αυγών

Ασπράδια από 3 αυγά

150 γρ ζάχαρη

Λίγο αλάτι

4-5 σταγόνες μαστιχέλαιο (ή 6-8 γρ. τριμμένη μαστίχα σε σκόνη)

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στη κουβερτούρα αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια , ανακατεύουμε ωσότου λειώσει.

Στη συνέχεια σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 120 γρ ζάχαρη και του κρόκους, ρίχνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε σιγά – σιγά με το μείγμα σοκολάτας προσθέτοντας το μαστιχέλαιο (ή την σκόνη μαστίχας).

Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι η φόρμα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Τριγωνάκια Xιώτικα

Υλικά
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαστίχα γλυκό (υποβρύχιο)
3/4 του ποτηριού νερό
600γρ. φύλλο κρούστας
350γρ. ζάχαρη
200γρ. βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου

 

Εκτέλεση:
Αποβραδίς βάζουμε τη μαστίχα στο νερό να διαλυθεί. Το πρωί καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη διαλυμένη μαστίχα. Προσθέτουμε την άχνη και τα ανακατεύουμε για να γίνουν μία μάζα. Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 6 πόντων. Μία- μία λωρίδα την αλείφουμε με βούτυρο, με ένα κουταλάκι βάζουμε στην άκρη της λίγη γέμιση και την τυλίγουμε σε σχήμα τρίγωνου. Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα φουρνίζουμε. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Κρέμα καραμελέ με μαστίχα Χίου

Υλικά

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15 γρ. μαστίχα

Για την καραμέλα
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για την καραμέλα, και αφού ανακατέψουμε συνεχόμενα για λίγη ώρα, αφήνουμε λιγάκι να ζεσταθούν μέχρι να πετύχουμε τη γνωστή σκουρόχρωμη καραμέλα ζαχαροπλαστικής. Τότε, αρχίζουμε να την χύνουμε σε μικρές ποσότητες μέσα σε μεταλλικά φορμάκια που έχουμε ετοιμάσει για το γλύκισμά μας.
Αφήνουμε τα φορμάκια στην άκρη και αρχίζουμε να φτιάξουμε την κρέμα μας ως εξής:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα- ένα τα υλικά (το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη μαστίχα) και τα ανακατεύουμε με τη βοήθεια του μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν είναι αρκετά ζεστό και παχύρευστο το μείγμα, το αδειάζουμε διαδοχικά στα φορμάκια με την καραμέλα και κατόπιν τα τοποθετούμε στο φούρνο για να ψηθούν στους 220 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για δύο περίπου ώρες, έτσι ώστε να ξεκολλάνε ακόμη πιο εύκολα (σε χλιαρό μπεν μαρί).

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Δίπλες με μαστίχα

Υλικά
5-6 φλιτζάνια σιμιγδάλι
8 αβγά
Χυμός από 2-3 πορτοκάλια, λίγο αλάτι
1 κουταλιά γλυκού σόδα
2-3 γραμ. κοπανισμένη μαστίχα Χίου
Ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
Λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση
Βάζουμε το σιμιγδάλι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε τα αβγά, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαστίχα και τη σόδα. Τα ζυμώνουμε καλά να γίνει μια σφιχτή ζύμη. (Αν η ζύμη γίνει πολύ σφιχτή τη ραντίζουμε με λίγο νερό).
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα με τον πλάστη και την κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια με ρόδα, σε διάφορα σχέδια.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις δίπλες και όταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε. Τις σιροπιάζουμε αφού έχουμε ρίξει το λικέρ μαστίχα.
Σερβίρουμε αφού τις πασπαλίσουμε με φιστίκι Αιγίνης.

Ζαχαροπλαστική. Συνταγές για γλυκά με Μαστίχα Χίου

Κρέμα μαστίχα

Υλικά

1 λίτρο γάλα

1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

6 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ

1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.

Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να πήζει το κατεβάζουμε και ρίχνουμε -καθώς ανακατεύουμε- τη μαστίχα.

Την αφήνουμε να κρυώνει και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Όταν η πρώτη κρέμα έχει κρυώσει ρίχνουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν την σερβίρουμε